Foglalás
Bezár

Látnivalók

Madéfalva
Madéfalva az 1764. január 7-i székelymészárlás (latinul Siculicidium), a Madéfalvi Veszedelem eseménye által írta be nevét a történelembe.
Madéfalva
Jézus Szíve Templom: a falu templomának alapkövét ünnepélyes keretek között 1913 július 27-én tették le Bálint Lajos főesperes-plébános jelenlétében.
Madéfalva
A madéfalvi oktatásról 1789-ből maradt fenn az első írásos emlék. Szepessy Ignác erdélyi püspök 1823. szeptember 12-én keletkezett levelében említést tesz a tanítók jövedelméről, ami azt bizonyítja, hogy folyt oktatás a községben.
Madéfalva
A madéfalvi borvizet évtizedek óta fogyasztják a helyiek.
Csíkrákos
Csíkrákos Kisboldogasszony néven ismert egyháza a vidék templomainak szerkezetében és részletekben is mintája.
Madéfalva
A Bogáth, a Vár- és a Szilas patak között kiszökellő előfokát képezi a Hargitának, egy önálló, a mai hadtani elvek szerint is igen előnyös fekhelyet nyújtana tekintélyesebb erőd számára is.
Csíkrákos
Pogányvár Felcsíkon, Csíkrákostól körülbelül 8 km-re nyugatra , a Galusa-tető, vagy más néven Rákosi-Hargita csúcs, keleti oldalán kimagasló, lemezes törésű andezit szikla lapos tetején található 1266 m-en.
Csíkrákos
A cserei család legkiemelkedőbb alakjának, Cserei Mihálynak a szülőháza.
Csíkszentmiklós
A családalapító Biális Ferenc olasz eredetű, Genovából származik, 1650 körül jött katonaként Erdélybe.
Csíkvacsárcsi
A Sándor kúria maradványait (16 század) szintén a faluból említik (a Rákos patak mentén).
Csíksomlyó, Szék utca
A legnagyobb magyar katolikus búcsújáróhely a Székelyföld szívében, a legismertebb magyar ferences kolostor és ferencrendi bazilika.
Tusnádfürdő, Olt utca
Egy krátertó az Erdélyi Csomád-hegység egyik kialudt vulkáni kráterében, Tusnádfürdőhöz közel. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába.
Csíkszereda, Cetății tér
Gróf Hídvégi Mikó Ferenc (1585–1635) a nagy erdélyi fejedelemnek, Bethlen Gábornak a tanácsosa, diplomata és krónikaíró, Csík főkapitánya, a nevét viselő várat 1623. április 26-án kezdte építtetni.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!